Oglasi Srbija, Beograd, Novo i Polovno
   
Dodaj oglas! Akcije, popusti,
sniženja...
Oglasi iz drugih rubrika:
 

Termostati za inkubatore i
ostale potrebe- elektronski, tolerancija 0, 1%, 1760- 5500w. i grejači za ...

Prodajem štence francuske
patuljaste pudle, bele boje, sa pedigreom ili bez, vakcinisani, očisćeni od ...

bernardinci stenad dugodlaka
sest nedelja stara vakcinisana sa rodovnikom. www. krokkoo- kennel. com ...

budva, EVROPA, Apartman
Izdajem Lux Apartmane I Sobe U Centru Budve Po Najpovoljnijim Cenama. . . Uzivajte Sa Nama. . . Kontakt T ...

Garnitura, trosed, dvosed i
fotelja. Trosed se razvlaci u lezaj. Stara godinu dana, bez bilo kakvih ostecenja. ... 820,00 EUR

 

 

 

 

 

Lekari savetuju da ne započinjemo dan kafom

Lekari savetuju da se dan nikada ne započinje kafom, već da se obavezno prvo doručkuje da se ne bi upropastio želudac. Stručnjaci takođe ukazuju da doza tri do četiri kratka espresa prija srcu, pri čemu je od svih kafa dobar samo skraćeni espreso, dok produženi treba izbegavati, jer dodatak vode iz aparata crpi vrlo štetne materije iz kafe.

Kafu ne bi trebalo konzumirati više od tri puta dnevno, jer stavovi lekara nisu uvek bili usaglašeni kada je reč o tome da li je kafa korisna ili štetna po zdravlje. Ipak, u poslednje vreme dolazi se do zanimljivih dokaza da je kafa zapravo veoma dobra za nas, a jedna nova studija pokazuje da ona može da smanji rizik od dijabetesa tipa dva.
Proučavanja pokazuju da je ispijanje četiri šolje kafe dnevno, oko dva decilitra, povezano sa smanjenjem od 30 odsto u riziku razvoja đabetesa.
Svakog jutra više od 100 miliona Amerikanaca poseže za šoljom kafe da bi razbuđeni započeli dan, a mnogi priznaju da su pravi zavisnici.
Pojedina istraživanja ukazuju da se svakodnevno pijenje kafe povezuje sa smanjenim rizikom dobijanja Parkinsonove bolesti, raka jetre, kamena u žuči, ali to ne znači da se treba "predozirati" kofeinom.

Nova studija pokazuje da je kafa bez kofeina podjednako efikasna protiv dijabetesa kao i obična kafa, jer su obe vrste pune istih hranljivih sastojaka i imaju i druga važna svojstva.
Testiranjem na miševima je otkriveno da kafa ima sastojke koji povećavaju sposobnost jetre da razgrađuje šećer, što je u velikoj meri dejstvo koje imaju i lekovi protiv dijabetesa.
Međutim, mnogi lekari te nalaze smatraju zanimljivim, ali ipak suviše preliminarnim da bi svojim pacijentima odmah prepisali dvostruki espreso. 

 
 
Izvor: Tanjug

 

 
 
Odnos Eura i Dinara je izračunat na osnovu dnevnog srednjeg kursa Narodne Banke Srbije.
Napomena: Podaci na sajtu su informativne prirode. Molimo Vas da se pre kupovine za sva pitanja obratite prodavcu.
Oglasi Srbija - Sva prava zadržana © 2015 | Pravila i uslovi korišćenja